EtusivuHae koulutuksiaPRINCE2 ® Foundation suomeksi

PRINCE2 ® Foundation suomeksi

star_fullstar_fullstar_fullstar_fullstar_fullstar_empty

Koulutuksessa perehdyt PRINCE2 projektihallintamenetelmään uusimman version (6th edition) mukaisesti. Kurssin käytyäsi osaat hyödyntää tätä projektityön viitekehystä omissa projekteissasi, joko projektipäällikkönä tai projektiryhmän jäsenenä. Tämä koulutus valmistaa sinut suorittamaan PRINCE2 Foundation -sertifioinnin halutessasi.

PRINCE2 (PRojects IN Controlled Environments) on yksi käytetyimmistä prosessipohjaisista menetelmistä tehokkaaseen projektinhallintaan. Nimensä mukaisesti se pyrkii luomaan testattujen käytäntöjen avulla hyvin hallussa olevan ympäristön projektien toteuttamiseen. Tämä alun perin Britanniasta ja ICT-sektorilta lähtöisin oleva projektihallinnan metodiikka on levinnyt maailmanlaajuiseen käyttöön kaikille sektoreille. Reilusti yli miljoona projektiammattilaista on sertifioitunut PRINCE2 menetelmään.

Tässä koulutuksessa saat hyvän ymmärryksen PRINCE2 viitekehyksestä ja sen olennaisista elementeistä. Näin pystyt toimimaan asiantuntevasti PRINCE2 metodiikalla toteutettavassa projektissa, olitpa projektipäällikkö tai projektiryhmän jäsen.


Paikka
Helsinki

Koulutusmuoto
Classroom
Remote

Kesto
2 päivää

Hinta
1900 €

Sertifiointi
Kyllä

Kohderyhmä

Projektipäälliköt ja muut projektityössä mukana olevat ammattilaiset, jotka haluavat käyttää PRINCE2-projektinhallintaviitekehystä sekä osoittaa osaamistaan Prince2 Foundation sertifioitumisella.

Esitiedot

Koska tämä on tiivistetty, nopeasti etenevä kurssi, edellytetään osallistujilta perehtymistä ennen koulutusta lähetettävään materiaaliin tai kokemusta PRINCE2 käytöstä projektinhallinnassa. Etukäteismateriaaliin  perehtymiseen kannattaa varata aikaa noin 1 tunti.

PRINCE2 Foundation -sertifioituminen ei edellytä projektityökokemusta, mutta koulutuksen oppien omaksumiseksi tämä on suositeltavaa.

PRINCE2 kurssin sisältö

Opit sekä ymmärtämään että hyödyntämään PRINCE2-viitekehyksen tärkeimpiä konsepteja:

 • 7 teemaa 
 • 7 prosessia
 • 7 periaatetta

Osaat näitä hyödyntäen mm.

 • johtaa poikkeamilla – toleranssien käyttö aikatauluissa, kustannuksissa, laadussa jne. lisää joustavuutta ja vähentää päätöksentekotarpeita 
 • peilata toimintaasi koko ajan projektin liiketoimintaperusteeseen (Business Case) ja sen voimassa pysymiseen 
 • määrittää tehokkaaseen toimintaan tarvittavat input- & output-tiedot eri projektivaiheiden välille 
 • luoda projektiorganisaation, jolla on selkeät vastuut 
 • hyödyntää testattuja raportointimalleja 
 • reagoida muutoksiin hallitulla tavalla 
 • suunnitella projektin elinkaaren 

Halutessasi suorittaa PRINCE2 Foundation sertifioitumisen, on koulutus harjoitustesteineen valmistanut sinua tehokkaasti sertifioitumistestin läpäisemiseen.

PRINCE2 Foundation sertifioitumistesti

Voit halutessasi suorittaa koulutuksen jälkeen PRINCE2 Foundation -sertifiointitestin. Testin hinta sisältyy kurssimaksuun. Sertifiointitesti on 2. koulutuspäivän päätteeksi, n. klo 16.15 - 17.30. Vaihtoehtoisesti voit suorittaa testin omalta koneeltasi itse valitsemanasi ajankohtana.

 • Testissä on 60 monivalintakysymystä
 • Testin läpäisy vaatii 55% oikeita vastauksia, eli 33 kpl
 • Testi on englanniksi
 • Mitään tietolähteitä ei saa käyttää (esim. ei sanakirjaa, ei Google Translate, ei PRINCE2 Manual)
 • Testiaika on 60 min + muuta kuin englantia äidinkielenään puhuville 15 min lisäaika
 • Esimerkkikokeita ladattavissa Axeloksen sivuilta

Olemme varmoja, että koulutuksemme avulla pystyt läpäisemään sertifioitumistestin. Jos näin ei käy, saat ilman lisäveloitusta 1 tunnin henkilökohtaisen sparrauksen kouluttajalta ja uuden testin hintaan 125 eur + alv (testin normaalihinta 386 eur + alv).

Kurssin materiaalit

Kurssimateriaali ja valinnainen testi on englanniksi. Opetuskielenä on suomi tai englanti. PRINCE2 koulutuksen kuvauksen englanniksi näet tästä.

Tieturi is an Accredited Training Organization (ATO), ACCREDITED BY PEOPLECERT ON BEHALF OF AXELOS.
PRINCE2® is a registered trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. The Swirl logo™ is a trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved.

Aikataulu

Ensimmäinen koulutuspäivä on klo 9.00 - 16.30, toinen koulutuspäivä on klo 9.00 - 16.15. Aamiainen on tarjolla klo 8.15-9.00.

Jos haluat sertifiointitestin, se on 2. koulutuspäivän päätteeksi, n. klo 16.15 - 17.30. Vaihtoehtoisesti voit suorittaa testin omalta koneeltasi itse valitsemanasi ajankohtana.

Hinnoittelu

Kurssin hinta muodostuu kurssimaksusta + testimaksusta. Kurssia ei myydä ilman testiä.

Koulutuskortilla maksavilta veloitus on 2,5 koulutuskorttipäivää. Tämä sisältää testimaksun.

Olemme varmoja, että koulutuksemme avulla pystyt läpäisemään sertifioitumistestin. Jos näin ei käy, saat ilman lisäveloitusta 1 tunnin henkilökohtaisen sparrauksen kouluttajalta ja uuden testin hintaan 125 eur + alv. (testin hinta erikseen ostettuna 386 eur).

Kokemuksia

 • Koulutus oli hyvä ja opettaja osasi opettaa.
 • Hyvä tietopaketti.
 • Erittäin hyödyllinen työni kannalta.
 • Hyvä koulutus kaiken kaikkiaan kaikin puolin ja hyvä aikataulu.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä koulutuksista:

Aiheeseen liittyvät blogit: