EtusivuHae koulutuksiaMicrosoft Teams tukihenkilöille

Microsoft Teams tukihenkilöille

Microsoftin tuotteista Office työpöytäohjelmisto, sähköposti (Exchange), pikaviestit (Skype for Business) ja ryhmätyötila (SharePoint) ovat keskeisiä työvälineitä monelle organisaatiolle. Näiden palveluiden toteuttaminen paikallisesti ei ole enää välttämättä teknisesti ja taloudellisesti perusteltua, joten Microsoft keskitti nämä palvelut Office 365 -pilvipalveluun. Se on saavuttanut laajan käyttäjäkunnan ja on tällä hetkellä yksi Microsoftin merkittävimmistä palveluista.

Microsoft Teams korvaa aiemman Skype for Business ratkaisun ja useat organisaatiot ovat jo ottaneet sen käyttöön. Teams käyttää alustanaan Exchange Online ja SharePoint Online palvelua, joita täydennetään Skype for Business palvelusta otetuilla ominaisuuksilla.

Vuoden 2020 Covid-19 pandemian seurauksena globaali digiloikka on tapahtunut ja yksi sen keskeisiä työkaluja on ollut Microsoft Teams.

Koulutus toteutetaan online-koulutuksena Teams-palvelua hyödyntäen. Kaikki osallistujat ovat saman kuvitteellisen Teams organisaation jäseniä ja ylläpitäjiä. Koulutuksen aikana käydään lävitse Teams palvelun toiminnan periaatteet, käyttö ja ylläpito.

Tämä ei ole varsinainen Teams-ylläpitäjän koulutus, vaikka koulutuksen aikana katsotaan myös Teams- palvelun taustaa ja periaatteita. Koulutus ei valmenna testiin, vaan keskittyy niihin taitoihin, joita Teams tukihenkilö ja ylläpitäjä tarvitsee


Paikka
Helsinki

Koulutusmuoto
Classroom
Remote

Kesto
1 päivä

Hinta
850 €

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu IT-ammattilaisille ja IT-tukihenkilöille, jotka haluavat tutustua Teams-tuotteen tekniikkaan ja toimintoihin. Erityisesti kohderyhmänä ovat Teamsin käyttöa tukevat henkilöt.

Esitiedot

Koulutukseen osallistuvalla tulisi olla perusymmärrys Windows-ympäristöistä ja niiden tuesta/ylläpidosta.

Koulutuksen sisältö

Office 365 ja Teams vaatimukset ja valmistelu

Office 365 palvelun yleiskatsaus
Lisenssit
Asiakasdomain

Teams arkkitehtuuri

Teams arkkitehtuuri
O365 ryhmät
SharePoint
OneDrive for Business

Teams asiakasohjelmisto

Ohjelmistovaihtoedot
Windows Desktop ohjelma
Web-asiakas
Mobiili-asiakas

Teams ylläpito

Globaalit asetukset
Käyttäjäkohtaiset asetukset
Teams Policy
Teams elinkaarihallinta

Teams tietoturva

Miten Microsoft suojaa Teamsiä
Teams Data suojaaminen

Teams verkot
Verkon vaatimukset
RTP liikenne
Työkalut

Teams yhteyden laatu

Mitkä määrittävät
Ympäristömuuttujat
Analytiikka

Teams kokoukset

Kokouksen periaate
Kokouksen määrittely
Laitteiden testaus
Seuranta

Materiaali

Materiaalin lähtökohtana on Microsoftin ITProAcademia englanninkielinen julkinen materiaali, josta on päivitetty ja jatkokehitetty Teams käyttöönotto ja ylläpitoon liittyvä materiaali.

Koulutus on suomeksi.

Aikataulu

Koulutuspäivä alkaa kello 9 ja päättyy kello 16. Aamupalaa on tarjolla kello 8.30 alkaen.