Pilvipalvelut/Azure, AWS, Office 365

Azure ja AWS – Pilvien sota

Azure on pilvi, johon kannattaa nyt panostaa – Forbesin mukaan tämä Microsoftin yritys on nyt yksi suurimpia maailman pilviä. Azuren käyttäjinä ovat tällä hetkellä muun muassa Adobe, Heineken ja HP. Microsoftin mukaan myös 90% Fortune 500-yhtiöistä käyttää Azurea.

Bisneskehitysjohtaja Sean Washington on myös huomannut Azuren hyödyt ja listannut niistä viisi Linkedin-blogiinsa:

1.       Hinta: Maksat siitä, mitä käytät etkä siitä mitä saattaisit käyttää.
2.       Mitoitus: Organisaatioiden tulee aina miettiä, kuinka infrastruktuurin saa vietyä uusille alueille – Azuren automaattinen mitoitus toimii napin painalluksella, jolloin pilven saa käyttöön missä vain ongelmitta.
3.       Nopeus: Kaikki prosessit voidaan sulkea ja avata milloin tahdotaan viiveettä, ja data säilyy aina seuraavalle käyttäjälle vahingoittumattomana.
4.       Kestävyys: Azuren toimivuus suojaa dataa ja kestää vikatiloja missä tahansa oletkin.
5.       Välineet: Azuren pilvisysteemillä on valtava varasto eri välineitä, jotka helpottavat IT-toimintayksikköäsi, aina käyttäjätilien hoitamisesta datan prosessointiin ja säilöntään asti.

Azure vai AWS?

Jos Azure ei vakuuta, ehkä Amazon Web Services sopii tarpeisiisi paremmin.CloudRanger on listannut 10 AWSin hyötyä:

1.       Globaali palvelu: AWS toimii yli 44 saatavuusvyöhykkeellä 16 eri maantieteellisellä alueella ja laajenee jatkuvasti (kyllä, myös Kiinaan).
2.       Automaattiset backup-systeemit: Data ei vahingoitu onnettomuuksienkaan sattuessa – vaikka fyysinen työympäristö joutuisi esimerkiksi tulipalojen kouraan, dataan pääsee pilvessä käsiksi vain käyttäjätunnuksen avulla.
3.       Virtaviivaistettu palautumissuunnitelma: Joskus pienikin viive tai datan häviäminen tarkoittaa katastrofia. AWSin palautumissuunnitelma mahdollistaa datan säilömisen useaan eri sijaintiin ja nopeuttaa sen liikuttamista.
4.       Yhtenäisyys ja luotettavuus: Tulosten mukaan AWS on ollut parempi pitämään julkisen pilvensä käytössä kuin esimerkiksi Microsoft tai Google.
5.       Joustavuus ja mitoitettavuus: Insinöörit ovat kehittäneet tietojenkäsittelyinfrastruktuurin, joka on helposti mitoitettavissa kasvavien yritysten tarpeisiin.  Ei tarvitse stressata fyysisestä sijainnista – voi luottaa siihen, että kaikki tarvittava on vain nettiyhteyden päässä.
6.       Yksinkertainen, automatisoitu aikataulutus: AWS mahdollistaa useiden prosessien aloittamisen ennalta määritetyllä ajalla.
7.       Pay-as-you-go-hinnoittelu: AWS ei tarjoa yhtä kiinteää hintaa vaan maksat sen mukaan kuin käytät palveluita.
8.       Kustomointi: Yksittäisille yrityksille räätälöidään palvelut tarpeiden mukaan kuten esimerkiksi asiakaskohtaiset tunnisteet, jotka auttavat monitoroimaan resursseja.
9.       Turvallisuus: AWS lupaa ”maailmanluokan turvallisuutta” korkeimpien mahdollisten turvallisuusstandardien avulla.
10.   Ulkoiset APIt: Joustavuuden lisäämiseksi, AWS API mahdollistaa pilvi-infrastruktuurisi pyörittämisen monilla eri ohjelmointikielillä.

Älä jää jälkeen pilvessä!
Tieturi tarjoaa monipuolisia koulutuksia niin Azureen kuin AWS:kin.

Tietoa kirjoittajasta:
Asiasanat: pilvipalvelu, koulutus, Microsoft